Kies je taal:
pt-ptnlitfresende

Twintig jaar Tootal Yarn-dyed stoffen

20 jaar Yarn Dye stoffen

Yarn dye stof wordt gemaakt van garens die al voor het weefproces geverfd zijn. Wij praten daarmee over zogenaamde “garengeverfde stoffen”. Tootal’s collectie van garengeverfde hemden stoffen heeft zich in de loop van de jaren ontwikkeld en is fors uitgebreid. Begin jaren ‘90 had Tootal alleen een beperkt aantal klassieke yarn dye dessins in haar standaard collectie.

Later is besloten het aandeel klassieke dress shirt designs gemaakt van garen geverfde stoffen in onze standaard collectie te vergroten en daarmee onderdeel te laten zijn van ons NOS (never out of stock) programma. Tootal Fabrics is daarmee een van de grootste aanbieders in de markt geworden van dit soort hemden stoffen die op afroep beschikbaar zijn.

Daarnaast zijn we destijds in samenwerking met onze Italiaanse ontwerpers seizoen collecties ( Herfst-Winter & Voorjaar-Zomer) gaan ontwikkelen en zogenaamde “tussen collecties” in yarn dye stoffen. Deze collecties vormen tegenwoordig een belangrijk onderdeel van ons totale aanbod aan stoffen en bestaan zowel uit katoen, mengingen katoen/polyester of katoen stretch.

Van de voorraad van circa 10 miljoen meter in ons magazijn in Enschede, bestaat dus voor een aanzienlijk deel uit garengeverfde stoffen in een grote variëteit designs, constructies en composities.