Kies je taal:
pt-ptnlitfresende

Tootal voering stoffen

Interlining

Kleding kleedt de mens. Kleding moet passen en passend blijven, bij elke beweging. De bovenstof alleen, met al zijn optiek en patronen, volstaat niet. De probleemzones zoals schouder, borst, buik en taille benodigen een extra ondersteuning. Daarvoor gebruiken we interlining. Interlining geeft extra vorm en snit aan het model van het overhemd of de blouse. Hoe meer de onderdelen zoals kraag, manchet, zoom en knooplijst benadrukt worden, hoe belangrijker de ondersteuning door interlining. Interlining wordt vaak onzichtbaar verwerkt in het overhemd of blouse, maar is essentieel voor de kwaliteit en pasvorm.

Vroeger werden tussenvoering stoffen enkel laags of in meerdere lagen in kledingstukken ingenaaid. Het spreekt voor zich dat dit zeer arbeidsintensief werk is. Tegenwoordig wordt de interlining door middel van een fixeer laag en met behulp van fixeermachines of doorlooppersen met de bovenstof verbonden. De perfecte verbinding komt tot stand door middel van de juiste temperatuur, tijd en druk. De topfuse shirt interlining van Tootal fabrics garandeert de drager een hoogwaardig kledingstuk dat ook na veelvuldig dragen, wassen en onderhoud zijn vorm behoudt.

Plakbare tussenvoering of wel “fusible interlining” geeft extra vorm en snit aan het model van het overhemd of de blouse. Shirt interlining verstevigt de onderdelen kraag, manchet, en knooplijst. Interlining wordt vaak onzichtbaar verwerkt in het overhemd of blouse, maar is essentieel voor de kwaliteit en pasvorm. Het is een kritisch en heel belangrijk onderdeel voor een heren shirt. Top fuse Interlining heeft een coating en wordt met behulp van een plakpers cq doorlooppers met de bovenstof verbonden. De perfecte verbinding komt tot stand door middel van de juiste temperatuur, tijd en druk. De topfuse shirt interlining van Tootal Fabrics garandeert de drager een hoogwaardig kledingstuk dat ook na veelvuldig dragen, wassen en onderhoud zijn vorm behoudt.

Het is een logische stap dat Tootal, naast de uitgebreide collectie hemden stoffen, ook tussenvoering ofwel topfuse shirt interlinings in haar programma heeft opgenomen. De markt vroeg erom, omdat het vanuit service oogpunt ideaal is om naast de stof ook de interlining mee te sturen. De topfuse van Tootal wordt geproduceerd op een van de allerbeste productie locaties in Azië met Europese technologie en Europees management.

Onze 100% katoenen interlinings zijn verkrijgbaar in drie verschillende gewichtsklassen (100 grams 140 grams en 170 grams) en uitgevoerd met een polyethylene coating. Voorts is er een keuze uit de “handfeel” soft- en medium soft finish, in de kleuren optisch wit, grijs en zwart.

De technische specificaties voor het gebruik zijn bij ons op aanvraag verkrijgbaar.