Kies je taal:
pt-ptnlitfresende

Tootal fabrics Coolmax en Tencel stoffen collectie

Trots presenteren wij twee nieuwe stoffen in onze basiscollectie, met het label Coolmax en Tencel.

Coolmax is een polyestervezel met een bijzondere samenstelling. Doordat de vezel groter is dan een normale vezel, heeft het een uitstekend ademend vermogen. Dit heeft als voordeel dat de stof een optimale vochtregulatie heeft, wat bijdraagt aan het transport van vocht naar buiten. Coolmax stoffen kunnen in de wasmachine, maar kijk uit met het gebruik van wasverzachter en chloor en bleekmiddelen. De stof droogt snel, waardoor een wasdroger bijna niet nodig is. Handig voor op reis!

Het fijne aan het gebruik van Coolmax stoffen voor shirts, is het draagcomfort. De stoffen werken verkoelend en voelen zacht aan.

Tencel bevat veel dezelfde eigenschappen als van een Coolmax stof. Beide vezels werken vochtafstotend en hebben een fijn draagcomfort. Dit komt door de gladde en zachte structuur van de vezel. Tencel is een unieke natuurlijke vezel, gemaakt uit houtcellulose. De vezel wordt op ecologische en duurzame manier geproduceerd. Tencel is niet gevoelig voor bacteriƫn, omdat het Tencel een snelle vochtabsorptie heeft. Dit voorkomt bacteriegroei en voorkomt irritatie. Verder draagt de stof erg soepel en is zacht op de huid. Dit komt door de gladde structuur van de vezel. Ideaal voor mensen met een gevoelige huid. Tencel vezels zijn perfect te combineren met katoen vezel, voor een mooie en fijne stof.

De Tootal fabrics Coolmax en Tootal fabrics Tencel blend collectie is verkrijgbaar in de kleuren: blauw, zwart en wit.

Kijk voor meer informatie over Coolmax en Tencel stoffen op http://www.coolmaxfabric.com en http://www.lenzing-fibers.com/en/tencel

Coolmax en Tencel collecie