Kies je taal:
pt-ptnlitfresende

Strijk een hemd in 3 minuten

How-to-iron-a-shirt-in-3-minutes

Veel mensen hebben een hekel aan strijken. Want ondanks een goed strijkijzer en een goede strijkplank, moeten er nog steeds handelingen uitgevoerd worden. Volg de instructies hieronder en strijk een overhemd kreukvrij in een handomdraai.

  1. Controleer voor u begint eerst het label in het overhemd, het zit er niet voor niets in. De informatie op het label van het hemd geeft aan een hemd (stof) gestreken moet worden. Let er op dat sommige stoffen niet gestreken mogen worden, omdat ze niet tegen de warmte van het strijkijzer kunnen. Voor een langdurig behoud van uw hemd, adviseren wij de overhemden binnenstebuiten te strijken.
  2. Begin met het strijken van de mouwen. Pak het overhemd bij de schouders vast en leg het shirt met de achterkant naar boven op de strijkplank. Trek het strak, leg de mouw neer en strijk het eerst met de hand glad. Strijk allereerst de achterkant van de mouw. Begin bij de naad van schouder te strijken, omlaag richting het uiteinde van de mouw. Zorg ervoor dat de stof strak op de plank blijft liggen.
  3. Strijk daarna de voorkant van de mouw. Draai Het shirt om en trek het aan de schouders strak. Leg het vervolgens op de strijkplank. Leg de mouw neer en begin weer bij het strijken vanaf de naad van de schouder naar buiten toe richting de mouwuiteinde. Strijk geen scherpe vouw in de mouw, aangezien u het hemd binnenstebuiten strijkt. Strijk dan de manchet. Begin aan de binnenkant en strijk vervolgens de voorkant (buitenkant). Let op dat u geen vouw strijkt in uw manchet! Herhaal stap twee en drie voor de andere mouw.
  4. Strijk het romp gedeelte. Pak het rechter voorpand vast aan de boord en aan het uiteinde van het rechter voorpand. Trek het rechter voorpand met de zijnaad langs de strijkplank, over de bovenkant van de strijkplank heen. Strijk vervolgens het rechter voorpand en herhaal deze handeling voor het linker voorpand.
  5. Plaats de rechter schouder van het shirt over de punt van de strijkplank. Strijk de voor en achterkant van de schouder. Herhaal deze handeling voor de linker schouder.
  6. Strijk het achterpand van het shirt. Trek eerst de rechterkant van het shirt met de achterkant naar boven over de strijkplank heen. Strijk het rechter achterpand van boven naar beneden glad. Herhaal deze handeling voor het linker achterpand.
  7. Strijk nu aan de voorkant van het shirt het beleg langs de knopen. Strijk het van af de boord naar de onderkant van het shirt. Herhaal dit voor de linker voorkant van het shirt.
  8. Strijk als laatste de boord. Leg de binnenkant van de boord plat op de strijkplank en strijk vervolgens de boord. Draai het shirt om en strijk vervolgens de buitenkant van de boord. Druk niet te hard anders ontstaan er kreuken.

Bijna klaar… Hang het hemd voorzichtig op een hanger, zo voorkomt u dat er opnieuw kreuken ontstaan. Blijft strijken een struikelblok voor u? Dan is er altijd nog het easy-care/non-iron shirt!