Kies je taal:
pt-ptnlitfresende

Feeling Blue?

Dat de kleur blauw de meest solide kleur is van de Tootal collectie, komt vast niet als een verrassing. De populariteit van de kleur blauw is sterk gestegen sinds de komst van de spijkerbroek. Zowel voor de consumenten markt als voor gebruik van bedrijfskleding. Maar waarvoor wordt blauw precies gebruikt en wat draag je uit met deze kleur?

 

Blauwe textiel

Blauw wordt gezien als een primaire kleur en bestaat uit vele kleurgroepen, van licht naar donker. De complementaire kleur van blauw is oranje. Complementaire kleuren zijn doorgaans goed met elkaar te combineren en versterken elkaar. Deze kleurencombinatie is daarom veel terug te vinden in textiel.

 

Degelijk en veilig

Van alle kleuren is de kleur blauw het meest universeel en dus een aantrekkelijke optie, wanneer je geen keus kan maken. Vanuit psychologisch perspectief blijkt dat blauw een degelijke indruk geeft. De kleur wordt gezien als betrouwbaar, verantwoordelijk, conservatief en voorspelbaar en veilig. Zijn dit de doelstellingen die je wilt uitdragen? Dan is blauw de perfecte textiel keus!

 

Klassieke en fashion collecties

Consumenten zijn fervente dragers van deze kleur. Naast spijkerbroeken zijn ook overhemden, blouses en jasjes populaire kledingstukken voor de kleur blauw. De meest populaire blauwe stoffen zijn zeer divers; van egale kleuren en prints tot ruiten en strepen, in verschillende kleuren blauw én verschillende kleurcombinaties in katoen en katoen polyester samenstelling.

 

Zakelijke textiel en bedrijfskleding

De zakelijke markt is ook rijkelijk voorzien van de kleur blauw. De verschillende populaire blauwe stoffen, zijn te vergelijken met de consumenten stoffen. Voor sommige branches zijn extra stevige en waterafstotende stoffen in de kleur blauw aantrekkelijker. Deze stoffen zijn ook uitgebreid terug te vinden in de Tootal collectie.

 

Meer over onze stoffen

Kortom, ‘are you feeling blue?’. Zoek dan comfort bij de vele ‘veilige’ kleuren blauw uit de Tootal collecties. Ben je benieuwd naar meer informatie over onze blauwe of andere stoffen? Neem dan gerust contact met ons op.

 

De kleur blauw